Pan-Optika Kft.

Menu
HU DE EN

Blog

FELVENNÉD MÁS FUTÓCIPŐJÉT?

FELVENNÉD MÁS FUTÓCIPŐJÉT?

A válasz egyértelmű NEM, ha cipőről, zokniról vagy fogkeféről van szó. De akkor miért vesszük fel más szemüvegét? Vagy választunk olyan terméket, amelyet nem a mi adottságainkra gyártottak? Pedig a lencsék sokkal inkább személyre szabottak, mint egy tornacipő és ha nem megfelelő dioptriájút használunk az ronthatja is a szemet.

Fontos a látásom

Elég egy gyors (és októberben, a látás hónapjában ingyenes) látásellenőrzés, hogy biztosak legyünk abban, megfelelő a szemüvegünk. A látásellenőrzés során ugyanis a meglévő korrekcióval vizsgálják meg a látásélességet. Hamar kiderül hát, ha az általunk viselt lencse már nem felel meg a szemünk állapotának. Ilyenkor bizony cserélni kell!

Jó lesz a bolti!

Szupermarketek és nagyobb drogériák választékában egyre többször találunk a napszemüvegek mellett előregyártott olvasószemüvegeket is. Méghozzá nagyon olcsón. Az ár azonban ebben az esetben a minőséget is mutatja. Ezek a szemüvegek tömeggyártásban készülnek, a fröccsöntéshez hasonló technológiával, ezért torzítanak. Hosszú távú viselésüket éppen ezért egyetlen szakember sem ajánlja. Mire jók ezek a darabok? Csereszemüvegnek például érdemes betárazni egyet, ha a rendes, a saját szemünkre készült, szemüvegünk elkallódik, eltörik, akkor 1-2 alkalommal jó szolgálatot tehet, de folyamatosan viselni, sokszor használni nem ajánlatos!

Nem egyforma

Ahogyan arcunk és egyéniségünk, úgy a szemünk is egyedi, ezért van szükség minden esetben olyan segédeszközre, ami figyelembe veszi szemromlásunk sajátosságait is. Ha szakember végzi a látásellenőrzést azonnal meg tudja állapítani szükségesek-e további vizsgálatok. A lencsék elkészítése előtt így tisztázható, hogy például egyforma-e a két szem látásélessége és az is kiderül, hogy a progresszív, a közel- és távollátást is korrigáló lencse jó megoldást jelent-e.

Látás Hónapja

Október a Látás Hónapja, ezért optikánk ingyenes látásellenőrzést kínál. Kollégáink az ellenőrzéstől a keret kiválasztásáig mindenben szakszerű segítséget adnak. Jelentkezzen be üzleteink valamelyikébe ingyenes látásellenőrzésre.

Üzleteink elérhetőségét itt találja.

Az ingyenes látásellenőrzés szabályzatát itt találja.

Címkék

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

További cikkeink