Pan-Optika Kft.

Menu
HU DE EN

Blog

FELVENNÉD MÁS FUTÓCIPŐJÉT?

FELVENNÉD MÁS FUTÓCIPŐJÉT?

A válasz egyértelmű NEM, ha cipőről, zokniról vagy fogkeféről van szó. De akkor miért vesszük fel más szemüvegét? Vagy választunk olyan terméket, amelyet nem a mi adottságainkra gyártottak? Pedig a lencsék sokkal inkább személyre szabottak, mint egy tornacipő és ha nem megfelelő dioptriájút használunk az ronthatja is a szemet.

Fontos a látásom

Elég egy gyors (és októberben, a látás hónapjában ingyenes) látásellenőrzés, hogy biztosak legyünk abban, megfelelő a szemüvegünk. A látásellenőrzés során ugyanis a meglévő korrekcióval vizsgálják meg a látásélességet. Hamar kiderül hát, ha az általunk viselt lencse már nem felel meg a szemünk állapotának. Ilyenkor bizony cserélni kell!

Jó lesz a bolti!

Szupermarketek és nagyobb drogériák választékában egyre többször találunk a napszemüvegek mellett előregyártott olvasószemüvegeket is. Méghozzá nagyon olcsón. Az ár azonban ebben az esetben a minőséget is mutatja. Ezek a szemüvegek tömeggyártásban készülnek, a fröccsöntéshez hasonló technológiával, ezért torzítanak. Hosszú távú viselésüket éppen ezért egyetlen szakember sem ajánlja. Mire jók ezek a darabok? Csereszemüvegnek például érdemes betárazni egyet, ha a rendes, a saját szemünkre készült, szemüvegünk elkallódik, eltörik, akkor 1-2 alkalommal jó szolgálatot tehet, de folyamatosan viselni, sokszor használni nem ajánlatos!

Nem egyforma

Ahogyan arcunk és egyéniségünk, úgy a szemünk is egyedi, ezért van szükség minden esetben olyan segédeszközre, ami figyelembe veszi szemromlásunk sajátosságait is. Ha szakember végzi a látásellenőrzést azonnal meg tudja állapítani szükségesek-e további vizsgálatok. A lencsék elkészítése előtt így tisztázható, hogy például egyforma-e a két szem látásélessége és az is kiderül, hogy a progresszív, a közel- és távollátást is korrigáló lencse jó megoldást jelent-e.

Látás Hónapja

Október a Látás Hónapja, ezért optikánk ingyenes látásellenőrzést kínál. Kollégáink az ellenőrzéstől a keret kiválasztásáig mindenben szakszerű segítséget adnak. Jelentkezzen be üzleteink valamelyikébe ingyenes látásellenőrzésre.

Üzleteink elérhetőségét itt találja.

Az ingyenes látásellenőrzés szabályzatát itt találja.

Címkék

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

További cikkeink

Adventi szemüvegvásár!!!

Adventi szemüvegvásár!!!

2022. december 02. 10:08

Egészen év végéig folytatjuk a \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"Szemüvegkeret vagy szemüveglencse 50% kedvezménnyel\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" akciónkat!
Ráadásul szemüvegkészítés esetén a látásvizsgálat is díjmentes! Tovább olvasom »