Pan-Optika Kft.

Menu
HU DE EN

Blog

Rövidlátás - Myopia

Rövidlátásról (myopiáról) beszélünk akkor, ha a szem törőközegein áthaladó fénysugarak a retina előtt fókuszálódnak, mert a szemgolyó alakja hosszúkás, így a szaruhártya és a retina túl messze van egymástól. A rövidlátók közelre jól látnak, távolra azonban rosszul.

A myopia korrigálása homorú (szóró) lencsével történik, melynek kisebb a középvastagsága, viszont vastagabb a szélein. Negatív vagy konkáv lencsének is nevezik. Segítségével a kép visszahelyeződik a retinára és visszaáll a megfelelő látásélesség.

Minél inkább rövidlátó valaki, annál nehezebb és vastagabb szemüveglencsére van szüksége a korrigáláshoz, ami nem szép, kényelmetlen és a választható keretek számát is nagymértékben befolyásolja.

Megoldások rövidlátás (myopia) esetén:

Az Essilor nagyon könnyű és vékony lencsék széles választékát kínálja rövidlátók számára. A szódásüveg szemüvegek kora lejárt - ma már csupa olyan szemüveget készítünk, amelyek még vonzóbbá teszik viselőjüket.

Az Essilor lencseválasztékró bővebben itt.

Címkék

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

További cikkeink

Adventi szemüvegvásár!!!

Adventi szemüvegvásár!!!

2022. december 02. 10:08

Egészen év végéig folytatjuk a \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"Szemüvegkeret vagy szemüveglencse 50% kedvezménnyel\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" akciónkat!
Ráadásul szemüvegkészítés esetén a látásvizsgálat is díjmentes! Tovább olvasom »