Pan-Optika Kft.

Menu
HU DE EN

Termékeink Crizal Prevencia

Az Essilor, a világ vezető optikai vállalata bemutatja a Crizal Prevencia szemüveglencsét, amely kifejezetten a káros kék fény és az UV sugárzás ellen nyújt védelmet. A manapság használt digitális kijelzők (TV, monitor, laptop, tablet, mobiltelefon) nagy mennyiségű káros kék fényt bocsájtanak ki. A megelőzés jelenti napjainkban az első védelmi vonalat a világszerte problémákat okozó időskori makuladegeneráció (AMD) és szürkehályog megbetegedések ellen. Ezek a betegségek jelenleg több, mint 350 millió embert érintenek és számuk az elkövetkező 30 évben megduplázódhat a népesség öregedésével.

A szürkehályog a szemlencse elhomályosulását jelenti, ezáltal a látás is homályossá válik. Sajnos ez az állapot szemüveggel nem orvosolható.

A makuladegeneráció a szemgolyó hátsó részében található retinasejtek pusztulását jelenti (ezek a sejtek a látás folyamatában a fény érzékelésére szolgálnak). Ebben az esetben, a látótérben, azon belül is leginkább a központi részen látáskiesés tapasztalható. Az AMD jelenleg nem gyógyítható!

   

Az alábbi videó megmutatja, hogy mit tapasztal a páciens a makuladegeneráció előrehaladtával.

 

Az Essilor és a Paris Vision Institute kiemelkedő felfedezése

Klikkeljen a részletekért.

A Crizal Prevencia lencsék használatával csökkenthető az időskori makuladegeneráció és a szürkehályog kialakulásának kockázata

3,2 milliárd ember érintett világszerte

A visszafordíthatatlan szembetegségekkel vívott harc az egész populációt érinti, de legjobban azt az 1,3 milliárd gyermeket, akik sokkal érzékenyebbek a kék fényre és az UV sugárzásra, hiszen gyerekkorban a szem védelme még alacsonyabb mértékű és ezért minden látható fényt és az UV sugárzás nagy részét is átengedi a retináig. Ezen felül 1,9 milliárd 45 év feletti felnőttet érint különösen ez a kérdés, esetükben ugyanis a szervezet és így a szem természetes védekezőképessége az idő múlásával fokozatosan csökken.

Blog