Pan-Optika Kft.

Menu
HU DE EN

Termékeink Színezés/fényvédelem

Mindenek előtt fontos leszögezni, hogy egy szemüveglencse UV szűrése nincs összefüggésben a színezés mértékével. Egy teljesen színtelen, átlátszó lencsének is lehet kimagaslóan jó az UV szűrése, és egy nagyon sötét lencse is rendelkezhet gyenge UV szűréssel. Az egyszerű átlátszó lencséknél is fontos az UV szűrés, de mivel a napszemüveg mögött tágabb a pupilla, így több káros sugárzás juthat a szembe, ezért ezeknél kiemelt fontosságú. Akár napszemüveget, akár színezetlen lencséjű szemüveget hord, mindig győződjön meg róla, hogy szemüvege megfelelő UV védelemmel rendelkezik.

Nálunk az összes típusú színezett lencse dioptriás változatban is rendelhető!!!

Miért szükséges a napfény elleni védelem?

Ahogy bőrünket napvédő krémmel védjük a napsugárzástól, úgy szemünket is érdemes megfelelő védelmet nyújtó színezett lencsékkel védeni (CE 3 és CE 4 osztály).

Az UV-sugárzás veszélyes a szemre

A szemkárosodások egyik legfőbb oka, ha szemünket hosszan tartó vagy ismétlődő UV sugárzás éri. Az ilyen károsodások gyakran már nem fordíthatóak vissza, és részleges vagy teljes látásvesztéshez vezethetnek.

Vakító fény derült időben

A vakító fény a napsugárzás által okozott fő kellemetlenség. Zavarhat a látásban és veszélyes is lehet olyan esetben, amikor fokozott figyelemre lenne szükségünk, pl. vezetés közben vagy sportoláskor.
Manapság szinte minden szemüveglencse gyártható színezett és UV szűrős változatban.
A nagy színválaszték mellett már speciális színezések is elérhetőek. Ilyenek a csillogást és tükröződéseket szűrő polarizált Xperio lencsék, a magas energiájú káros kék fényt szűrő Airwear Melanin lencsék, a számítógéphez ajánlott Amberelax lencsék, illetve a különböző sportokhoz kifejlesztett, vagy a speciális szemészeti terápiás szűrőlencsék.

Blog